TRIBALIA

TRIBALIA

Lista mea de bloguri

  • Hello world! - WordPress へようこそ。これは最初の投稿です。編集もしくは削除してブログを始めてください !
    Acum 7 ani
  • - Тимошко въстание Доброволци-участници в четите и доброволческата бригада на ген. Черняев в Сърбия през 1876 г. имало много доброволци от гр. Видин и видинск...
    Acum 8 ani

luni, 16 iunie 2008

La rămăşitele Sfântului Lăcaş Daco - Roman de lângă Geanova a fost slujită prima slujbă după 14 veacuri

Timoc Press 16.6.2008. Religia

Geanova, Nigocin - În ziua Rusalilor, 15 iunie 2008 la locul unde erea o biserică - mănăstire, distrusă pe vremurile venirii slavilor pe acest teritoriu şi unde a rămas numai un perete de apsida altarului a avut loc prima slujbă ortodoxă slujită, dupa aproximativ 1400 de ani, de către protopopul DACIEI RIPENSIS și parohul Malainiței şi Remesianei, părintele Boian Alexandrovici. La această slujbă la care au participat peste 300 de credincioși din zonă, părintele Boian a spus : „Biserica aceasta este un sfeșnic cu lumânare care a fost aprinsă de către strămoşii noștri ca să lumineze şi să ne arate calea lui Dumnezeu. Vânturile veacurilor şi ale istoriei au stins-o şi iata Dumnezeu ne a învrednicit ca noi să fim aceia care să o aprindem iar, prin slujba de astăzi pe care am slujit-o aici în limba româna, limba în care s-au rugat şi au slujit strămoşii noștri când au ridicat această sfântă biserică…” După mărimea bisericii şi după localitatea unde se află, se crede că ar putea să fie biserica catedrală a episcopiei daco-romane de Aquae distruse de slavi. Acest loc sfânt este cunoscut în popor sub nume „Mănăstirea” şi se află lângă satul Geanova (sârb. Duşanovaţ), comuna Nigocin (sârb. Negotin), la locul numit „Gura Duplieni”.

Niciun comentariu:

"Pentru românii de aici, este clar că Serbia este patria lor. Totuşi, ţara de origine, care în sensul etnografic etnolingvistic spiritual şi istoric sintetizează existenţa şi moştenirea antropologică a românilor este România ca singura istorică VALAHIA. Lucrul acesta nu le convine multora incluzând şi anumiţi români. De altminteri când ne identificăm etnic, dacă este fizic sau duhovnic sau în ambele categorii."

Dragomir Draghici din BOR (Timocul "sarbesc" )


„Individul, pentru a putea fi un bun politician, trebuie să aibă un caracter puternic, de nezdruncinat, autoritate, să fie capabil de a spune ”nu”, de a contrazice, de a pune obstacole, de a provoca ura, căci asta este natura politicii. Cineva care caută cu orice preţ să câştige simpatia tuturor, să fie flatat, să evite coflictele, are încă multe de învăţat pentru a fi capabil de a conduce un partid politic cu pretenţii” — Zoran Đinđić (1 August 195212 Martie 2003) Prim Ministru al Serbiei intre 25 ianuarie 2001 - 12 martie 2003.

Stema TRIBALIEI

Stema TRIBALIEI

Timocenii din ZLOT la Vidin in 2000

Timocenii din ZLOT la Vidin in 2000