TRIBALIA

TRIBALIA

Lista mea de bloguri

  • Hello world! - WordPress へようこそ。これは最初の投稿です。編集もしくは削除してブログを始めてください !
    Acum 4 ani
  • - Тимошко въстание Доброволци-участници в четите и доброволческата бригада на ген. Черняев в Сърбия през 1876 г. имало много доброволци от гр. Видин и видинск...
    Acum 6 ani

joi, 24 mai 2007

SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ PREŞEDINTELUI TRAIAN BĂSESCU


Nr: 39/07/23.05.2007.

SAVEZ VLAHA SRBIJE

FEDERAŢIA RUMÂNILOR DIN SÂRBIE

Excelenţei Sale Traian Băsescu, Preşedintele României


Stimate Domnule Preşedinte,

Va felicităm pentru marea victorie obţinută cu ocazia referendumului în numele românilor de pe Valea Timocului, din Serbia de Răsărit.

Victoria obţinută marchează întoarcerea politicii statului roman spre adevărata democraţie, pe drumul deschis cu succes de dumneavoastră. Având în vedere ce aţi facut şi ce intenţionaţi să faceţi şi pentru acei români din afara graniţelor României, sperăm că şi noi românii de la Sud de Dunăre, din Serbia de Răsărit vom simţi o îmbunataţire a situaţiei noastre.

Susţinem politica dumneavoastră aşa cum am facut-o şi până acum.

Va invităm să vizitaţi Serbia de Răsărit unde traiesc 250 000 de români şi astfel să fiţi primul preşedinte al României care ne-a vizitat.

Un salut de suflet de la românii din Serbia de Răsărit.

Federaţia Rumânilor din Sârbie
director Duşan Pârvulovici

Srbija 12.septembra 5,19300 Negotin

Tel./ Fax: +381(0)19546288

office@timoc.org

www.timoc.org


Niciun comentariu:

"Pentru românii de aici, este clar că Serbia este patria lor. Totuşi, ţara de origine, care în sensul etnografic etnolingvistic spiritual şi istoric sintetizează existenţa şi moştenirea antropologică a românilor este România ca singura istorică VALAHIA. Lucrul acesta nu le convine multora incluzând şi anumiţi români. De altminteri când ne identificăm etnic, dacă este fizic sau duhovnic sau în ambele categorii."

Dragomir Draghici din BOR (Timocul "sarbesc" )


„Individul, pentru a putea fi un bun politician, trebuie să aibă un caracter puternic, de nezdruncinat, autoritate, să fie capabil de a spune ”nu”, de a contrazice, de a pune obstacole, de a provoca ura, căci asta este natura politicii. Cineva care caută cu orice preţ să câştige simpatia tuturor, să fie flatat, să evite coflictele, are încă multe de învăţat pentru a fi capabil de a conduce un partid politic cu pretenţii” — Zoran Đinđić (1 August 195212 Martie 2003) Prim Ministru al Serbiei intre 25 ianuarie 2001 - 12 martie 2003.

Stema TRIBALIEI

Stema TRIBALIEI

Timocenii din ZLOT la Vidin in 2000

Timocenii din ZLOT la Vidin in 2000