TRIBALIA

TRIBALIA

Lista mea de bloguri

  • Hello world! - WordPress へようこそ。これは最初の投稿です。編集もしくは削除してブログを始めてください !
    Acum 4 ani
  • - Тимошко въстание Доброволци-участници в четите и доброволческата бригада на ген. Черняев в Сърбия през 1876 г. имало много доброволци от гр. Видин и видинск...
    Acum 6 ani

joi, 24 mai 2007

Basescu – felicitat de romanii din Timocul SarbescBasescu – felicitat de romanii din Timocul Sarbesc

dusan
SERBIA - Membrii Federatiei Rumanilor din Serbia il felicita pe Traian Basescu pentru reconfirmarea acestuia in functia de Presedinte al Romaniei, in urma referendumului din 19 mai.

Clic pe reclamă! Romanian Global News prezinta textul scrisorii:

“Excelentei Sale Traian Basescu, Presedintele Romaniei

Stimate Domnule Presedinte,

Va felicitam pentru marea victorie obtinuta cu ocazia referendumului, în numele romanilor de pe Valea Timocului, din Serbia de Rasarit.
Victoria obtinuta marcheaza întoarcerea politicii statului roman spre adevarata democratie, pe drumul deschis cu succes de dumneavoastra. Avand în vedere ce ati facut si ce intentionati sa faceti si pentru acei romani din afara granitelor Romaniei, speram ca si noi romanii de la Sud de Dunare, din Serbia de Rasarit vom simti o îmbunatatire a situatiei noastre.
Sustinem politica dumneavoastra asa cum am facut-o si pana acum.
Va invitam sa vizitati Serbia de Rasarit unde traiesc 250 000 de romani si astfel sa fiti primul presedinte al Romaniei care ne-a vizitat.

Un salut de suflet de la romanii din Serbia de Rasarit.

Federatia Rumanilor din Sarbie

director Dusan Parvulovici”


Niciun comentariu:

"Pentru românii de aici, este clar că Serbia este patria lor. Totuşi, ţara de origine, care în sensul etnografic etnolingvistic spiritual şi istoric sintetizează existenţa şi moştenirea antropologică a românilor este România ca singura istorică VALAHIA. Lucrul acesta nu le convine multora incluzând şi anumiţi români. De altminteri când ne identificăm etnic, dacă este fizic sau duhovnic sau în ambele categorii."

Dragomir Draghici din BOR (Timocul "sarbesc" )


„Individul, pentru a putea fi un bun politician, trebuie să aibă un caracter puternic, de nezdruncinat, autoritate, să fie capabil de a spune ”nu”, de a contrazice, de a pune obstacole, de a provoca ura, căci asta este natura politicii. Cineva care caută cu orice preţ să câştige simpatia tuturor, să fie flatat, să evite coflictele, are încă multe de învăţat pentru a fi capabil de a conduce un partid politic cu pretenţii” — Zoran Đinđić (1 August 195212 Martie 2003) Prim Ministru al Serbiei intre 25 ianuarie 2001 - 12 martie 2003.

Stema TRIBALIEI

Stema TRIBALIEI

Timocenii din ZLOT la Vidin in 2000

Timocenii din ZLOT la Vidin in 2000