TRIBALIA

TRIBALIA

Lista mea de bloguri

  • Hello world! - WordPress へようこそ。これは最初の投稿です。編集もしくは削除してブログを始めてください !
    Acum 4 ani
  • - Тимошко въстание Доброволци-участници в четите и доброволческата бригада на ген. Черняев в Сърбия през 1876 г. имало много доброволци от гр. Видин и видинск...
    Acum 6 ani

duminică, 10 iunie 2007

Romanii din Serbia subiect al discutiei Basescu-Tadici


foto: presedintele Basescu alaturi de presedintele Serbiei, Boris Tadic

Bucuresti, Romania/Romanian Global News

08 iunie 2007
Cu ocazia participarii la Forumului regional al sefilor de state din sud-estul Europei „Diversitatea culturala – punte intre patrimoniul cultural si cultura viitorului”, care se desfasoara in perioada 7-8 iunie, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a avut convorbiri bilaterale cu presedintele Serbiei, Boris Tadic, prilej cu care presedintele roman a discutat cu acesta despre situatia romanilor din Serbia, in special a celor din Timocul Sarbesc.

De asemenea, Traian Basescu a mai discutat si cu presedintele Republicii Macedonia, Branko Crvenkovski, cu presedintele Bosniei si Hertegovina, Nebojsa Radmanovic, cu presedintele Muntenegrului, Filip Vujanovic si cu Directorul General al UNESCO, Koichiro Matsuura.

Revenind la intalnirea presedintelui Romaniei cu presedintele sarb Boris Tadic, Departamentul de Comunicare Publica al Presedintiei relateaza faptul ca discutiile dintre cei doi au vizat teme de interes comun, precum problema Kosovo, minoritatea romana din Serbia si imbunatatirea relatiilor economice bilaterale.

In ceea ce priveste viitorul provinciei Kosovo, seful statului roman a reiterat pozitia tarii noastre de a se face tot posibilul pentru identificarea unei solutii negociate, in care sa se regaseasca punctele de vedere ale ambelor parti direct implicate.

Reamintim ca Serbia nu a recunoscut inca Consiliul National al Rumanilor din Serbia, for care reuneste cele mai importante organizatii romanesti din Timoc, si cu toate ca romanii din Timoc au ajutat in recentele alegeri parlamentare, Partidul Democrat a lui Tadici, nu sunt semne ca democratii de la Belgrad si-ar respecta promisiunile facute, legate de comunitatea romaneasca. In cazul in care lucrurile vor sta asa cu siguranta Tadici va fi sanctionat de electoratul romanesc la viitoarele alegeri prezidentiale.

Niciun comentariu:

"Pentru românii de aici, este clar că Serbia este patria lor. Totuşi, ţara de origine, care în sensul etnografic etnolingvistic spiritual şi istoric sintetizează existenţa şi moştenirea antropologică a românilor este România ca singura istorică VALAHIA. Lucrul acesta nu le convine multora incluzând şi anumiţi români. De altminteri când ne identificăm etnic, dacă este fizic sau duhovnic sau în ambele categorii."

Dragomir Draghici din BOR (Timocul "sarbesc" )


„Individul, pentru a putea fi un bun politician, trebuie să aibă un caracter puternic, de nezdruncinat, autoritate, să fie capabil de a spune ”nu”, de a contrazice, de a pune obstacole, de a provoca ura, căci asta este natura politicii. Cineva care caută cu orice preţ să câştige simpatia tuturor, să fie flatat, să evite coflictele, are încă multe de învăţat pentru a fi capabil de a conduce un partid politic cu pretenţii” — Zoran Đinđić (1 August 195212 Martie 2003) Prim Ministru al Serbiei intre 25 ianuarie 2001 - 12 martie 2003.

Stema TRIBALIEI

Stema TRIBALIEI

Timocenii din ZLOT la Vidin in 2000

Timocenii din ZLOT la Vidin in 2000