TRIBALIA

TRIBALIA

Lista mea de bloguri

  • Hello world! - WordPress へようこそ。これは最初の投稿です。編集もしくは削除してブログを始めてください !
    Acum 4 ani
  • - Тимошко въстание Доброволци-участници в четите и доброволческата бригада на ген. Черняев в Сърбия през 1876 г. имало много доброволци от гр. Видин и видинск...
    Acum 6 ani

miercuri, 12 noiembrie 2008

BISERICI “PE ROTI” PENTRU ROMANII DIN SARBIA

Timoc Press 10.11.2008. Religia

Timoc, Serbia /Evenimentul/ luni, 10 noiembrie 2008 /

- Patriarhia Română va construi biserici din lemn pe care le va transporta în localităţile româneşti din Serbia, a declarat episcopul vicar patriarhal Ciprian Cîmpineanul. “Vom construi biserici din lemn sau dintr‑un material rezistent la foc şi le vom amplasa în localităţile sîrbeşti, în care sunt mai mulţi români de‑ai noştri”, a precizat Ciprian Cîmpineanul. Potrivit acestuia, episcopul Daniil al Episcopiei Dacia Felix a primit mandat din partea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române să aibă grijă, în continuare, de românii de pe Valea Timocului, să‑i viziteze, să le asculte doleanţele, dar să nu slujească în momentul de faţă “pentru a nu‑l supăra pe episcopul Iustin”, din Serbia, care l‑a caterisit pe preotul român Boian Aleksandrovici pentru că oficia în română.

De asemenea, întrucat românii din Serbia, prin asociaţiile care s‑au întemeiat, şi‑au exprimat dorinţa de a avea slujbă în limba română, Patriarhia Română a rugat să fie identificaţi tineri care să fie trimişi la studii teologice la Bucureşti, ca apoi, întorcîndu‑se în Serbia, să fie hirotonisiţi şi să fie dependenţi canonic de Episcopia de Timoc. Episcopul a criticat atitudinea europarlamentarilor români, care, la dezbaterea situaţiei minorităţii româneşti din Serbia, desfăşurată pe 1 octombrie la Strasbourg, s‑au arătat dezinteresaţi de soarta românilor lor din această ţară.

Niciun comentariu:

"Pentru românii de aici, este clar că Serbia este patria lor. Totuşi, ţara de origine, care în sensul etnografic etnolingvistic spiritual şi istoric sintetizează existenţa şi moştenirea antropologică a românilor este România ca singura istorică VALAHIA. Lucrul acesta nu le convine multora incluzând şi anumiţi români. De altminteri când ne identificăm etnic, dacă este fizic sau duhovnic sau în ambele categorii."

Dragomir Draghici din BOR (Timocul "sarbesc" )


„Individul, pentru a putea fi un bun politician, trebuie să aibă un caracter puternic, de nezdruncinat, autoritate, să fie capabil de a spune ”nu”, de a contrazice, de a pune obstacole, de a provoca ura, căci asta este natura politicii. Cineva care caută cu orice preţ să câştige simpatia tuturor, să fie flatat, să evite coflictele, are încă multe de învăţat pentru a fi capabil de a conduce un partid politic cu pretenţii” — Zoran Đinđić (1 August 195212 Martie 2003) Prim Ministru al Serbiei intre 25 ianuarie 2001 - 12 martie 2003.

Stema TRIBALIEI

Stema TRIBALIEI

Timocenii din ZLOT la Vidin in 2000

Timocenii din ZLOT la Vidin in 2000