TRIBALIA

TRIBALIA

Lista mea de bloguri

  • Hello world! - WordPress へようこそ。これは最初の投稿です。編集もしくは削除してブログを始めてください !
    Acum 4 ani
  • - Тимошко въстание Доброволци-участници в четите и доброволческата бригада на ген. Черняев в Сърбия през 1876 г. имало много доброволци от гр. Видин и видинск...
    Acum 6 ani

miercuri, 19 noiembrie 2008

Cine sta in spatele campaniei mediatice murdare impotriva candidatilor PDL Eugen Tomac si Viorel Badea?

De cateva zile a inceput o campanie fulminanta de murdarire a imaginii celor doi candidati PDL, de departe cei mai competenti, cei mai implicati si cei mai sufletisti dintre cei ce aspira la reprezentarea romanilor din afara granitelor actuale ale Romaniei. Si cum nu au ce sa le reproseze, cei doi fiind oameni tineri, neatinsi de microbul comunismului, se cauta inventarea unor probleme. Faptul ca un un reputat ziarist din Romania, ce nu a facut niciodata un secret din apropierea ideologica si sufleteasca de PPCD, a scris de bine despre cei doi, a facut ca diversi indivizi aflati evident de cealalta parte a baricadei sa traga concluzia ca Eugen Tomac si Viorel Badea ar fi oamenii PPCD si ai presedintelui acestei formatiuni, dl Iurie Rosca.

Sa fie clar: Eugen Tomac si Viorel Badea sunt oamenii celor care ii voteaza, dar si a celor care nu-i voteaza. Ei s-au angajat in aceasta lupta electorala sa-i reprezinte pe cei pentru care lupta de peste 10 ani, indiferent de apartenenta politica.
Parerea mea este ca cei doi ar fi trebuit sa aiba convorbiri cu toate fortele politice din Republica Moldova care sprijina romanitatea si integrarea in Uniunea Europeana! Inclusiv cu PPCD care a avut un rol important in reactivarea Mitropoliei Basarabiei si in sustinerea drepturilor romanilor din afara Romaniei prin dl deputat Vlad Cubreacov!
Poate asta ar fi trebuit sa li se impute. Dar zvonerii si raspandacii le imputa, ce? Ca un apropiat al PPCD din Romania, care le cunoaste activitatea si competenta, si-a permis sa scrie de bine! Ce logica e asta? Traim in Absurdistan? Vai, si Viorel Badea, mai scrie un mai draga Ghita, pe un blog al sau, are un link catre PPCD! Iata DOVADA, zice Gogu, ca e omul PPCD si al lui Iurie Rosca! Mai Goguta, mai dragule, Partidul Democrat Liberal din Romania si Partidul Popular Crestin Democrat fac parte din aceeasi familie reunita in Partidul Popular European. Sau nu stiai?
A propos, talica, de care parte a baricadei esti? Kgbisto romanofoba sau national romanofila? Ca sa stim despre ce vorbim.
Cei doi contracandidati al lui Eugen Tomac or fi persoane onorabile, si in CV-ul lor gasim si plusuri si minusuri. Problema lor este ca au ales tabara gresita. Ce a facut PSD-ul lui Ion Iliescu pentru romanii din afara granitelor? NIMIC! Sa ne aducem aminte de tratatul romano-sovietic pe care Adrian Nastase l-a parafat la Moscova, la 22 martie 1991, iar presedintii Iliescu si Gorbaciov l-au semnat la 5 aprilie, tot la Moscova. Tratatul nu a fost ratificat de parlament, iar acum Petre Roman sustine ca s-a opus. Si a propos de Iliescu, ne mai aducem aminte si de “lepadarea” de TRANSNISTRIA prin 1992, pe motiv ca “nu e pamant romanesc”! Desi Nicolae Dabija scrisese inca din 1990 cartea „Moldova de peste Nistru” in care restabilea adevarul istoric si pentru care eu personal ii multumesc. Apoi, sa nu uitam ca dupa venirea la putere a PSD la sfarsitul anului 2000, primul lucru pe care l-a facut guvernul Nastase a fost sa distruga Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de peste Hotare (DRRH), concediind profesionistii si transformandu-l in Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni (DRP) in subordinea Ministerului Informatiilor Publice, desi inainte de alegeri se laudau ca-l transforma in Minister!
Si cu toate acestea, dl Dabija ii ura succes in alegerile din 2004 domnului Adrian Nastase! Acum, in 2008 domnia sa a ales iar tabara gresita, fiind “coleg” cu dl Petre Roman, “os de liberal!” fiul unui agent KGB venit in Romania pe tancurile sovietice, agent care l-a sfatuit pe Stalin sa rupa din trupul Romaniei si sudul Transilvaniei care, impreuna cu partea de nord ce fusese eliberata de horthysti sa formeze un stat transilvanean independent sub protectorat sovietic! Acest domn Petre Roman, acum contracandidatul domnului Viorel Badea, cand era Ministru de Externe al Romaniei, prin 2000, intre doua curse de inot pe Dunare, emite un nou Memorandum cu numărul D2/1094/29.02.2000 catre prim-ministrul Mugur Isarescu, in care, in virtutea dreptului de „autoidentificare al populatiilor”, recomanda folosirea obligatorie in toate documentele oficiale romane a denumirii de rom pentru a identifica etnia tiganilor. Trebuie precizat ca documentele UE referitoare la denumirea de „rom” erau indicative, si nu obligatorii. Ce a urmat, se stie! Romanii au fost asimilati „romilor” in Occident cu consecintele care se cunosc.
Si acuma revenind la cei doi candidati. Ce li se reproseaza? Un articol favorabil si un link?
Alo! Urmeaza Statia Absurdistan cu peron pe partea stanga!

Varu Christian

Niciun comentariu:

"Pentru românii de aici, este clar că Serbia este patria lor. Totuşi, ţara de origine, care în sensul etnografic etnolingvistic spiritual şi istoric sintetizează existenţa şi moştenirea antropologică a românilor este România ca singura istorică VALAHIA. Lucrul acesta nu le convine multora incluzând şi anumiţi români. De altminteri când ne identificăm etnic, dacă este fizic sau duhovnic sau în ambele categorii."

Dragomir Draghici din BOR (Timocul "sarbesc" )


„Individul, pentru a putea fi un bun politician, trebuie să aibă un caracter puternic, de nezdruncinat, autoritate, să fie capabil de a spune ”nu”, de a contrazice, de a pune obstacole, de a provoca ura, căci asta este natura politicii. Cineva care caută cu orice preţ să câştige simpatia tuturor, să fie flatat, să evite coflictele, are încă multe de învăţat pentru a fi capabil de a conduce un partid politic cu pretenţii” — Zoran Đinđić (1 August 195212 Martie 2003) Prim Ministru al Serbiei intre 25 ianuarie 2001 - 12 martie 2003.

Stema TRIBALIEI

Stema TRIBALIEI

Timocenii din ZLOT la Vidin in 2000

Timocenii din ZLOT la Vidin in 2000