TRIBALIA

TRIBALIA

Lista mea de bloguri

  • Hello world! - WordPress へようこそ。これは最初の投稿です。編集もしくは削除してブログを始めてください !
    Acum 7 ani
  • - Тимошко въстание Доброволци-участници в четите и доброволческата бригада на ген. Черняев в Сърбия през 1876 г. имало много доброволци от гр. Видин и видинск...
    Acum 8 ani

luni, 15 octombrie 2007

DACIA AURELIANA

Cuvânt în pustiu

Scrisoarea I

Prea stimaţi cititori,

Într-un moment solemn în care coboară pe pământ ca un fulger sfânt ideea de înţelegere şi pacificare a lumii, pentru care a luptat şi a murit până şi Domnul nostru - Isus Christos - noi, umilii voştri fraţi din Valahia sau Vlaşca, azi România, din partea Asociaţiei Astra Română Timişoara, ne adresăm cu emoţie şi cu speranţă vouă, românilor, fraţilor de peste Dunăre şi din alte zone şi vă spunem că suntem de aceeaşi limbă, credinţă şi suflet românesc.

De asemenea vă dorim sănătate şi vă iubim şi pe cei de altă limbă şi credinţă care ne vreţi ori nu, rugându-vă să vă treziţi şi să dăm mâna ca să ne dezrobim politiceşte şi ideologic şi împreună să punem o temelie, dând speranţă celor umiliţi, uitaţi, dispreţuiţi şi înrobiţi, săraci şi striviţi de comunismul şi naţionalismul care ne-a exterminat în 12 provincii balcanice.

Vom lupta azi, mâine şi totdeauna pentru obţinerea garanţiei constituţionale a drepturilor - românilor din Timoc, Serbia, Bulgaria şi de pretutindeni - civile, religioase, politice, culturale, juridice, economice, etc. Pentru ca în ţările voastre de baştină să fiţi recunoscuţi ca minoritate naţională română şi să se ştie că numele nostru străvechi a fost de mizi, vlahi, cuţovlahi, rămăni, rumâni iar astăzi ni se zice peste tot români.

De aceea îi rugăm pe confraţii sârbi, bulgari, greci, albanezi, ruşi, etc, să citească enciclopediile lor vechi şi să vadă că moldovenii, vlahii, cuţovlahii, rămănii şi rumânii sunt cu toţii români ; ceea ce este tot una indiferent că suntem aruncaţi de soartă în Moldova, în Ucraina, peste Dunăre în Serbia, Bulgaria, Grecia, Albania etc. Suntem un popor de aproximativ 22 de milioane în ţară şi vreo 13 milioane peste frontieră sau în alte continente, deci vorbesc româneşte cel puţin 30 de milioane de români.

Începând din data de 2 iulie 2007 ne-am gândit să stăm de vorbă cu voi de la distanţă, să ne sfătuim, să ne înţelegem şi să scriem cu toţii după priceperea noastră în acest jurnal pe e-mail : astra_romana_timisoara@yahoo.com.

Jurnalul va apare cel puţin săptămânal, ziarul nostru prin internet este intitulat Dacia Aureliană iar interesul nostru public şi naţional este acela de a-i sprijini şi ajuta pe cei de jos, adică pe fraţii noştri din Balcani şi din alte ţări care nici azi în secolul al XXI-lea nu au recunoscută limba română în şcoli, biserici, radio, televiziune şi nu li se permite să se ridice mai sus de folclor, deci nu au încă legalizată identitatea, un caz unic pe faţa globului pământesc.

S-ar putea ca unora să le placă articolele noastre iar altora să nu le placă. Este posibil să şi greşim pe undeva şi de aceea vă cerem anticipat scuze, toţi suntem trecători peste această lume, avem greşeli şi cerem iertare celor pe care i-am jignit sau îi vom supăra cu ceva.

Articolele noastre urmăresc să vă informeze şi să vă documenteze, ele se bazează pe fapte şi nu pe invenţii şi legende istorice. Aşteptăm să ne scrieţi, să ne daţi sfaturi, să ne trimiteţi documente xeroxate, fotografii sau alte probe despre persistenţa românilor în Bazinul Balcano-Carpato-Danubian.

Scopul nostru este să se dezvolte şi să propăşească limba noastră românească, românii să fie stăpâni în zona locuită de ei, pe cultura, credinţa, viaţa şi averea lor şi să nu mai fie trataţi ca un popor ocupat, înrobit aflat de 174 de ani prizonieri în ţara lor strămoşească.

Dumnezeu să vă binecuvinteze pe toţi, să propăşească şi să înflorească ideea românească şi foaia noastră Dacia Aureliană, să fim uniţi, să trăim în pace, toleranţă reciprocă şi credinţă strămoşească.

Preşedinte

Acad. Ştefan Drăgulescu

Rectorul Universităţii de Medicină-Timişoara,

Fost ministru


Vicepreşedinte

Nicolae CORNEANU

Mitropolitul Banatului


Secretar General

Cristea SANDU TIMOC
Preşedinte executiv de onoare al românilor din Timoc

Niciun comentariu:

"Pentru românii de aici, este clar că Serbia este patria lor. Totuşi, ţara de origine, care în sensul etnografic etnolingvistic spiritual şi istoric sintetizează existenţa şi moştenirea antropologică a românilor este România ca singura istorică VALAHIA. Lucrul acesta nu le convine multora incluzând şi anumiţi români. De altminteri când ne identificăm etnic, dacă este fizic sau duhovnic sau în ambele categorii."

Dragomir Draghici din BOR (Timocul "sarbesc" )


„Individul, pentru a putea fi un bun politician, trebuie să aibă un caracter puternic, de nezdruncinat, autoritate, să fie capabil de a spune ”nu”, de a contrazice, de a pune obstacole, de a provoca ura, căci asta este natura politicii. Cineva care caută cu orice preţ să câştige simpatia tuturor, să fie flatat, să evite coflictele, are încă multe de învăţat pentru a fi capabil de a conduce un partid politic cu pretenţii” — Zoran Đinđić (1 August 195212 Martie 2003) Prim Ministru al Serbiei intre 25 ianuarie 2001 - 12 martie 2003.

Stema TRIBALIEI

Stema TRIBALIEI

Timocenii din ZLOT la Vidin in 2000

Timocenii din ZLOT la Vidin in 2000