TRIBALIA

TRIBALIA

Lista mea de bloguri

  • Hello world! - WordPress へようこそ。これは最初の投稿です。編集もしくは削除してブログを始めてください !
    Acum 7 ani
  • - Тимошко въстание Доброволци-участници в четите и доброволческата бригада на ген. Черняев в Сърбия през 1876 г. имало много доброволци от гр. Видин и видинск...
    Acum 8 ani

joi, 1 martie 2007

O delegaţie a Partiei Democrate a Rumânilor din Serbia s-a întâlnit cu liderul PNGCD, Gigi Becali


Link



Bucuresti, Romania/Romanian Global News

28 februarie 2007
În cadrul întâlnirilor informale pe care Partia Democrată a Rumânilor din Serbia le are cu partide politice din România, ieri la Bucureşti la sediul PNG din Aleea Alexandru, a avut loc o întâlnire între o delegaţie a PDRS şi a Federaţiei Românilor din Serbia cu preşedintele Partidului Noua Generaţie, Gigi Becali. În cadrul întâlnirii liderii românilor din Timoc, dr. Pedrag Balasevic, preşedinte PDRS şi Zoran Jancovic, vicepreşedinte, au făcut o descriere a situaţiei comunităţii româneşti din Nord-estul Serbiei şi a problemelor şi dificultăţilor întâmpinate în relaţia cu Departamentul pentru relaţiile cu Românii de Pretutindeni din cadrul MAE, cu care aceştia se confruntă. Liderul PNG a subliniat că problematica românilor de pretutindeni este parte a doctrinei partidului şi ca problemele acestora vor fi evidenţiate de către PNG în acţiunile sale. S-a convenit ca membrii celor două partide să participe la diverse acţiuni sociale şi religioase pe care le vor organiza în Serbia sau România. Discuţiile vor continua pentru a se găsi şi alte modalităţi de colaborare.

Niciun comentariu:

"Pentru românii de aici, este clar că Serbia este patria lor. Totuşi, ţara de origine, care în sensul etnografic etnolingvistic spiritual şi istoric sintetizează existenţa şi moştenirea antropologică a românilor este România ca singura istorică VALAHIA. Lucrul acesta nu le convine multora incluzând şi anumiţi români. De altminteri când ne identificăm etnic, dacă este fizic sau duhovnic sau în ambele categorii."

Dragomir Draghici din BOR (Timocul "sarbesc" )


„Individul, pentru a putea fi un bun politician, trebuie să aibă un caracter puternic, de nezdruncinat, autoritate, să fie capabil de a spune ”nu”, de a contrazice, de a pune obstacole, de a provoca ura, căci asta este natura politicii. Cineva care caută cu orice preţ să câştige simpatia tuturor, să fie flatat, să evite coflictele, are încă multe de învăţat pentru a fi capabil de a conduce un partid politic cu pretenţii” — Zoran Đinđić (1 August 195212 Martie 2003) Prim Ministru al Serbiei intre 25 ianuarie 2001 - 12 martie 2003.

Stema TRIBALIEI

Stema TRIBALIEI

Timocenii din ZLOT la Vidin in 2000

Timocenii din ZLOT la Vidin in 2000