TRIBALIA

TRIBALIA

Lista mea de bloguri

  • Hello world! - WordPress へようこそ。これは最初の投稿です。編集もしくは削除してブログを始めてください !
    Acum 4 ani
  • - Тимошко въстание Доброволци-участници в четите и доброволческата бригада на ген. Черняев в Сърбия през 1876 г. имало много доброволци от гр. Видин и видинск...
    Acum 6 ani

joi, 1 martie 2007

Delegatia romanilor din Timoc primita la Cotroceni


Link

Bucuresti, Romania/Romanian Global News

28 februarie 2007

In cadrul vizitei efectuate ieri la Bucuresti o delegatie a Partiei Democrate a Rumanilor din Serbia compusa din dr. Pedrag Balasevic, presedinte si Zoran Jancovic, vicepresedinte si Directorul Federatiei Rumanilor din Serbia, Dusan Parvulovic au fost primiti la Administratia Prezidentiala de catre consilierul Eugen Tomac, responsabil cu problematica romanilor de pretutindeni.
In cadrul intalnirii Eugen Tomac a subliniat deschiderea Administratiei Prezidentiale fata de romanii din Timoc si preocuparea pentru gasirea unor solutii in rezolvarea problemelor cu care acestia se confrunta.
Liderii romanilor din Timoc au evidentiat politica discriminatorie a Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni din cadrul MAE si modul absolut haotic si impotriva intereselor romanesti prin care se exercita managementul acestui departament, informand asupra unor situatii concrete cu care s-au confruntat si se confrunta romanii din Timoc. Au cerut de asemenea o implicare mai mare a Presedintelui Romaniei in rezolvarea problematicii lor atat in relatiile bilaterale romano-sarbe cat si in ceea ce priveste raporturile cu MAE si cu alte institutii conexe.

Niciun comentariu:

"Pentru românii de aici, este clar că Serbia este patria lor. Totuşi, ţara de origine, care în sensul etnografic etnolingvistic spiritual şi istoric sintetizează existenţa şi moştenirea antropologică a românilor este România ca singura istorică VALAHIA. Lucrul acesta nu le convine multora incluzând şi anumiţi români. De altminteri când ne identificăm etnic, dacă este fizic sau duhovnic sau în ambele categorii."

Dragomir Draghici din BOR (Timocul "sarbesc" )


„Individul, pentru a putea fi un bun politician, trebuie să aibă un caracter puternic, de nezdruncinat, autoritate, să fie capabil de a spune ”nu”, de a contrazice, de a pune obstacole, de a provoca ura, căci asta este natura politicii. Cineva care caută cu orice preţ să câştige simpatia tuturor, să fie flatat, să evite coflictele, are încă multe de învăţat pentru a fi capabil de a conduce un partid politic cu pretenţii” — Zoran Đinđić (1 August 195212 Martie 2003) Prim Ministru al Serbiei intre 25 ianuarie 2001 - 12 martie 2003.

Stema TRIBALIEI

Stema TRIBALIEI

Timocenii din ZLOT la Vidin in 2000

Timocenii din ZLOT la Vidin in 2000