TRIBALIA

TRIBALIA

Lista mea de bloguri

  • Hello world! - WordPress へようこそ。これは最初の投稿です。編集もしくは削除してブログを始めてください !
    Acum 7 ani
  • - Тимошко въстание Доброволци-участници в четите и доброволческата бригада на ген. Черняев в Сърбия през 1876 г. имало много доброволци от гр. Видин и видинск...
    Acum 8 ani

sâmbătă, 20 ianuarie 2007

Românii vor avea un cuvânt important de spus în alegerile din Serbia


Bor, Timoc,Serbia/Romanian Global News

19 Ianuarie 2007
Electoratul din Serbia este chemat la urne, duminică, pentru a alege intre democratii proeuropeni si ultranationalisti, in cadrul unui scrutin care practic va da directia pe care Serbia vrea să o apuce, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

Circa 6,6 milioane de alegatori sunt asteptati la urne pentru a alege 250 de deputati din cei 3.799 de candidati care fac parte din 20 de partide sau coalitii.
Principalul partid românesc din Serbia, Partia Democrata a Rumânilor din Serbia condus de dr. Pedrag Balasevic, a intrat in aliantă electorală cu Partidul Democrat condus de Boris Tadici, iar intreaga campanie electorală a fost dusă impreună, in toatea regiunea Timocului, acolo unde trăiesc circa 300.000 de români. Ineditul acestei campanii a fost că atât pe televiziuni si radio cat si in intalnirile directe, pentru prima dată, s-a utilizat pe langa sârba si limba româna. Este un semn de normalitate si arată valenta democratică a optiunilor Partidului Democrat cât si determinarea Partiei Democrate de utilizare a limbii materne in viata publică.

foto: prim-vicepresedintele Partidului Democrat, Dusan Petrovic si de dr. Pedrag Balasevic (foto), presedintele PDRS.


Niciun comentariu:

"Pentru românii de aici, este clar că Serbia este patria lor. Totuşi, ţara de origine, care în sensul etnografic etnolingvistic spiritual şi istoric sintetizează existenţa şi moştenirea antropologică a românilor este România ca singura istorică VALAHIA. Lucrul acesta nu le convine multora incluzând şi anumiţi români. De altminteri când ne identificăm etnic, dacă este fizic sau duhovnic sau în ambele categorii."

Dragomir Draghici din BOR (Timocul "sarbesc" )


„Individul, pentru a putea fi un bun politician, trebuie să aibă un caracter puternic, de nezdruncinat, autoritate, să fie capabil de a spune ”nu”, de a contrazice, de a pune obstacole, de a provoca ura, căci asta este natura politicii. Cineva care caută cu orice preţ să câştige simpatia tuturor, să fie flatat, să evite coflictele, are încă multe de învăţat pentru a fi capabil de a conduce un partid politic cu pretenţii” — Zoran Đinđić (1 August 195212 Martie 2003) Prim Ministru al Serbiei intre 25 ianuarie 2001 - 12 martie 2003.

Stema TRIBALIEI

Stema TRIBALIEI

Timocenii din ZLOT la Vidin in 2000

Timocenii din ZLOT la Vidin in 2000