TRIBALIA

TRIBALIA

Lista mea de bloguri

  • Hello world! - WordPress へようこそ。これは最初の投稿です。編集もしくは削除してブログを始めてください !
    Acum 4 ani
  • - Тимошко въстание Доброволци-участници в четите и доброволческата бригада на ген. Черняев в Сърбия през 1876 г. имало много доброволци от гр. Видин и видинск...
    Acum 6 ani

miercuri, 31 ianuarie 2007

Cu ajutorul romanilor, partidul Democrat din Serbia a castigat in Timoc

Bor, Timoc, Serbia/Romanian Global News

29 Ianuarie 2007
Alianta dintre Partia Democrata a Rumanilor din Serbia si Partidul Democrat condus de presedintele Serbiei, Boris Tadici, a adus castig de cauza in zona Timocului, unde o campanie electorala atat in limba romana cat si in sarba a facut ca romanii din zona sa voteze aceasta alianta, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc. Astfel in comune (raioane) unde traiesc romani, castigatori au iesit democratii lui Tadici. Comune ca Bolievat, Negotin, Maidanpec, Cladovo, Cucevo, Despotovat, Svilainat au votat pentru un viitor european al Serbiei. Urmeaza negocieri pentru formarea guvernului care, in mod normal va fi format in principal de formatiunile politice conduse de Boris Tadici si Voislav Kostunita. Ambele formatiuni isi disputa postul de prim ministru care insa, in conformitate cu numarul mandatelor obtinute, ar trebui sa apartina democratilor lui Tadici.
Rezultatele obtinute in Timoc fac practic din Partia Democrata a Rumanilor din Serbia o forta politica locala redutabila de care, de aici incolo, va trebui sa se tina seama. Lucrul acesta va fi cu siguranta confirmat de alegerile locale care vor urma.
Rezultatele contrazic total si politicile si strategiile DRRP-MAE de la Bucuresti care au mizat pe cai morti, gen Miscarea Democratica a Romanilor din Serbia, in care in mod ilegal, conform legilor din Serbia, s-au pompat bani care s-au dovedit a fi aruncati pe apa sambetei. Reamintim ca Federatia Rumanilor din Serbia, organizatie umbrela a mai multor asociatii reprezentative romanesti din Timoc printre care si PDRS, nu aprimit finantarea ceruta de la DRRP-MAE, acest lucru ducand la incetarea productiei de televiziune in limba romana si la incetarea activitatii agentiei de presa “Timoc Press”.


Niciun comentariu:

"Pentru românii de aici, este clar că Serbia este patria lor. Totuşi, ţara de origine, care în sensul etnografic etnolingvistic spiritual şi istoric sintetizează existenţa şi moştenirea antropologică a românilor este România ca singura istorică VALAHIA. Lucrul acesta nu le convine multora incluzând şi anumiţi români. De altminteri când ne identificăm etnic, dacă este fizic sau duhovnic sau în ambele categorii."

Dragomir Draghici din BOR (Timocul "sarbesc" )


„Individul, pentru a putea fi un bun politician, trebuie să aibă un caracter puternic, de nezdruncinat, autoritate, să fie capabil de a spune ”nu”, de a contrazice, de a pune obstacole, de a provoca ura, căci asta este natura politicii. Cineva care caută cu orice preţ să câştige simpatia tuturor, să fie flatat, să evite coflictele, are încă multe de învăţat pentru a fi capabil de a conduce un partid politic cu pretenţii” — Zoran Đinđić (1 August 195212 Martie 2003) Prim Ministru al Serbiei intre 25 ianuarie 2001 - 12 martie 2003.

Stema TRIBALIEI

Stema TRIBALIEI

Timocenii din ZLOT la Vidin in 2000

Timocenii din ZLOT la Vidin in 2000