TRIBALIA

TRIBALIA

Lista mea de bloguri

  • Hello world! - WordPress へようこそ。これは最初の投稿です。編集もしくは削除してブログを始めてください !
    Acum 4 ani
  • - Тимошко въстание Доброволци-участници в четите и доброволческата бригада на ген. Черняев в Сърбия през 1876 г. имало много доброволци от гр. Видин и видинск...
    Acum 6 ani

marți, 9 septembrie 2008

AL XXIX-LEA CONGRES NATIONAL AL INVATATORILOR DIN ROMANIA SI AL INVATATORILOR ROMANI DE PESTE HOTARE-BUCURESTI6-7SEPTEMBRIE 2008–PALATUL PARLAMENTULUI

AL XXIX-LEA CONGRES NAȚIONAL AL ÎNVĂȚĂTORILOR DIN ROMÂNIA ȘI AL ÎNVĂȚĂTORILOR ROMÂNI DE PESTE HOTARE a avut loc la Palatul Parlamentului și la Institutul Politehnic din București in zilele de 6 si 7 septembrie2008.

Organizat de Asociația Generală a Învățătorilor din România (AGIRo), congresul s-a desfășurat și sub patronajul Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului și al Camerei Deputaților.

Deși la Congres au participat peste 920 de învățători și profesori din toate județele României, precum și români din Ungaria, Transcarpatia (Maramureșul de Nord), Bucovina de Nord, Basarabia de Sud, Transnistria, Republica Moldova, Bulgaria, Macedonia, Albania, Timocul “sârbesc“, Banatul “sârbesc“, Grecia, Istria-Croația și Italia, atât ministrul Cristian Adomniței, cât și președintele Camerei Deputaților Bogdan Olteanu au găsit de cuviință să nu onoreze cu prezența lor evenimentul. A onorat cu prezența doamna Renate Weber, europarlamentar PNL, precum și câțiva parlamentari PSD, care n-au pierdut prilejul să-și facă puțină campanie electorala pe gratis.

De remarcat contribuția remarcabilă a inimosului Viorel DOLHA președintele AGIRo, fără de care Congresul nu s-ar fi putut desfășura.

De remarcat și contribuția doamnei Ecaterina Andronescu, fost Ministru al Invățământului, care a pus la dispoziția Congresului săli din Institutul Politehnic pentru desfășurarea lucrărilor din ziua de 7 septembrie 2008.Niciun comentariu:

"Pentru românii de aici, este clar că Serbia este patria lor. Totuşi, ţara de origine, care în sensul etnografic etnolingvistic spiritual şi istoric sintetizează existenţa şi moştenirea antropologică a românilor este România ca singura istorică VALAHIA. Lucrul acesta nu le convine multora incluzând şi anumiţi români. De altminteri când ne identificăm etnic, dacă este fizic sau duhovnic sau în ambele categorii."

Dragomir Draghici din BOR (Timocul "sarbesc" )


„Individul, pentru a putea fi un bun politician, trebuie să aibă un caracter puternic, de nezdruncinat, autoritate, să fie capabil de a spune ”nu”, de a contrazice, de a pune obstacole, de a provoca ura, căci asta este natura politicii. Cineva care caută cu orice preţ să câştige simpatia tuturor, să fie flatat, să evite coflictele, are încă multe de învăţat pentru a fi capabil de a conduce un partid politic cu pretenţii” — Zoran Đinđić (1 August 195212 Martie 2003) Prim Ministru al Serbiei intre 25 ianuarie 2001 - 12 martie 2003.

Stema TRIBALIEI

Stema TRIBALIEI

Timocenii din ZLOT la Vidin in 2000

Timocenii din ZLOT la Vidin in 2000