TRIBALIA

TRIBALIA

Lista mea de bloguri

  • Hello world! - WordPress へようこそ。これは最初の投稿です。編集もしくは削除してブログを始めてください !
    Acum 7 ani
  • - Тимошко въстание Доброволци-участници в четите и доброволческата бригада на ген. Черняев в Сърбия през 1876 г. имало много доброволци от гр. Видин и видинск...
    Acum 8 ani

miercuri, 17 septembrie 2008

Invitatie la Festivalul culturii si religiei romane la Troița din Sarmanovat

FEDERATIA RUMÂNILOR DIN SÂRBIE
Nr: 103/08
12.09.2008.
SAVEZ VLAHA SRBIJE
FEDERATIA RUMÂNILOR DIN SÂRBIE
1/1
Srbija,12.septembra 5,19300 Negotin
Tel./ Fax: +381(0)19570380
office@timoc.org
www.timoc.org


I N V I T A T I E


În ziua de 27.09.2008. la ora 13,00 în satul Sârmănovat (Samarinovac) com. Nigocin (Negotin), Serbia va fi Festivalul culturii și religiei române la Troița din Sărmânovăț .
Vă invităm să participați la acest eveniment important pentru românii din Serbia de râsărit.
Federația Românilor din Serbia susține în 27 Septembrie 2008 Ziua Crucii, la care este invitat Corul Ortodox din Ghiroda, Județul Timis, la aniversarea unui an de la ridicarea Troiței în Sărmânovăț, comuna Negotin, Serbia.

Evenimentul face parte dintr-un program de sărbătoare care începe la Biserica Ortodoxă Română din Mălainița si continuă la Troiță, cu români din răsăritul Serbiei.

PROGRAM:

Slujba la biserica din Malainița la ora 10,00
Slujba la Troița din Sărmânovăț la ora 13,00
Programul cultural la ora 13,30
Prânzul la ora 14,30

Dușan Pârvulovici,
directorul Federației românilor din Serbia
Sper să ne revedem împreună pe 27 septembrie 2008 la orele 10 (ora Serbiei), la slujba de la Mălainița, de unde să plecăm împreună la TROIȚA LUI DUȘAN de la Sărmânovaț. Să-i sprijinim măcar cu prezența noastră pe cei doi martiri ai cauzei românilor din Serbia, părintele Boian de la Mălainița și Dușan Pârvulovici de la Sărmânovaț-Nigocin!

Doamne Ajuta!

Christian

Niciun comentariu:

"Pentru românii de aici, este clar că Serbia este patria lor. Totuşi, ţara de origine, care în sensul etnografic etnolingvistic spiritual şi istoric sintetizează existenţa şi moştenirea antropologică a românilor este România ca singura istorică VALAHIA. Lucrul acesta nu le convine multora incluzând şi anumiţi români. De altminteri când ne identificăm etnic, dacă este fizic sau duhovnic sau în ambele categorii."

Dragomir Draghici din BOR (Timocul "sarbesc" )


„Individul, pentru a putea fi un bun politician, trebuie să aibă un caracter puternic, de nezdruncinat, autoritate, să fie capabil de a spune ”nu”, de a contrazice, de a pune obstacole, de a provoca ura, căci asta este natura politicii. Cineva care caută cu orice preţ să câştige simpatia tuturor, să fie flatat, să evite coflictele, are încă multe de învăţat pentru a fi capabil de a conduce un partid politic cu pretenţii” — Zoran Đinđić (1 August 195212 Martie 2003) Prim Ministru al Serbiei intre 25 ianuarie 2001 - 12 martie 2003.

Stema TRIBALIEI

Stema TRIBALIEI

Timocenii din ZLOT la Vidin in 2000

Timocenii din ZLOT la Vidin in 2000