TRIBALIA

TRIBALIA

Lista mea de bloguri

  • Hello world! - WordPress へようこそ。これは最初の投稿です。編集もしくは削除してブログを始めてください !
    Acum 4 ani
  • - Тимошко въстание Доброволци-участници в четите и доброволческата бригада на ген. Черняев в Сърбия през 1876 г. имало много доброволци от гр. Видин и видинск...
    Acum 6 ani

miercuri, 10 septembrie 2008

Cinstirea eroilor romani cazuti la Turtucaia - un act de normalitate in relatiile romano-bulgareTurtucaia, Bulgaria/Romanian Global News marţi, 09 septembrie 2008


La invitatia Muzeului de Istorie din Turtucaia, Bulgaria, o delegatie a Oficiului National pentru Cultul Eroilor, a participat, duminica 7 sept. a.c, la ceremoniile care au marcat implinirea a 92 de ani de la luptele de la Turtucaia, din Primul Razboi Mondial, transmite Romanian Global News. Programul manifestarilor au cuprins o slujba de pomenire si un parastas discursuri si depuneri de coroane de flori. Pentru prima data, membri ai unor asociatii bulgare si romane au pus in scena o reconstituire istorica a cunoscutei batalii. La Cimitirul de onoare (foto), construit de Societatea „Cultul Eroilor“ in 1926, delegatia Oficiului a depus o jerba de flori in memoria eroilor romani, turci, germani si bulgari cazuti pe campul de lupta in toamna anului 1916.

Niciun comentariu:

"Pentru românii de aici, este clar că Serbia este patria lor. Totuşi, ţara de origine, care în sensul etnografic etnolingvistic spiritual şi istoric sintetizează existenţa şi moştenirea antropologică a românilor este România ca singura istorică VALAHIA. Lucrul acesta nu le convine multora incluzând şi anumiţi români. De altminteri când ne identificăm etnic, dacă este fizic sau duhovnic sau în ambele categorii."

Dragomir Draghici din BOR (Timocul "sarbesc" )


„Individul, pentru a putea fi un bun politician, trebuie să aibă un caracter puternic, de nezdruncinat, autoritate, să fie capabil de a spune ”nu”, de a contrazice, de a pune obstacole, de a provoca ura, căci asta este natura politicii. Cineva care caută cu orice preţ să câştige simpatia tuturor, să fie flatat, să evite coflictele, are încă multe de învăţat pentru a fi capabil de a conduce un partid politic cu pretenţii” — Zoran Đinđić (1 August 195212 Martie 2003) Prim Ministru al Serbiei intre 25 ianuarie 2001 - 12 martie 2003.

Stema TRIBALIEI

Stema TRIBALIEI

Timocenii din ZLOT la Vidin in 2000

Timocenii din ZLOT la Vidin in 2000