TRIBALIA

TRIBALIA

Lista mea de bloguri

  • Hello world! - WordPress へようこそ。これは最初の投稿です。編集もしくは削除してブログを始めてください !
    Acum 7 ani
  • - Тимошко въстание Доброволци-участници в четите и доброволческата бригада на ген. Черняев в Сърбия през 1876 г. имало много доброволци от гр. Видин и видинск...
    Acum 8 ani

miercuri, 3 septembrie 2008

"CATERISIREA" PARINTELUI BOIAN

Abia sosit de la Vidin, unde am fost invitat la cea de-a X-a Ediție a Festivalului Internațional de Cântece și Dansuri Vlahe/române, că am primit de la prietenii români din Sârbia o veste care m-a oripilat: Părintele Boian Alexandrovici, protopop de Dacia Ripensis, ctitorul Bisericilor de la Mălainița, singurul preot care slujește în limba română, limba străbunilor români din așa zisul Timoc sârbesc, adică din TRIBALIA OCCIDENTALĂ, hirotonit de episcopul român Daniel al Episcopiei ortodoxe române din Sârbia - Dacia Felix, DECORAT DE PREȘEDINTELE ROMÂNIEI Dl. TRAIAN BĂSESCU, a fost caterisit de episcopul sârb al Timocului, vlădica Justin. Redau mai jos motivația "de râsul curcilor" folosită de Înaltele Fețe Bisericești Pravoslavnice Sârbești:







NO COMENT

Timoc, Serbia - ...

Његово Преосвештенство
Епископ тимочки г. Јустин

His Grace Bishop of the Timok
Eparchy J U S T I N

TRIBUNALUL BISERICESC

AL EPISCOPIEI DE TIMOC

Nr. 55

26 august 2008

În Zăicieri

TRIBUNALULUI BISERICESC

EPISCOPIEI ORTODOXE SÂRBE DE TIMOC

ZĂICIERI

În conformnitate cu art. 39 și 40 Regulei și Procedurei pentru Tribunalele bisericești ale BOS în legatură cu dosarul presbiterului Boian Alexandrovici din satul Mălainița lângă Nigocin, în legătură cu art. 214 a) punctul 1 Statutului, (în original stă Constituției), BOS aduce hotărâre

A C U Z Ă M

Pe presbiterul Boian Alexandrovici, de la tatǎl Miroslav și muma Iovanca, născut în 5 ianuarie 1977 la Nigocin, cu domiciliu la Mălainița și Nigocin.

În legatură cu vina lui este competent tribunalul Episcopiei Ortodoxe Sârbe de Timoc.

Prin ACUZAŢIA aceasta Boian Alexandrovici se acuză pentru urmatoarele infracțiuni:

1. Ca cleric al Bisericii Ortodoxe Sârbe a fost hirotonit de câtre Episcop Bisericii Ortodoxe Române, Dr. Daniil, fără acord.

2. A oficiat slujbe religioase ca preotul BOR, fără binecuvăntarea episcopilor competenți pe teritoriul episcopiilor de Timoc şi Branicevo.

3. A oficiat slujbe religioase şi dacă a fost oprit.

4. A înmormântat pe cel nebotezat.

5. A organizat parasinagoga pe baza etnofilatismului.

Cu aceste încălcări cel acuzat a încalcat urmatoarele sfinte canoane:

1. - al 12 canon al sfinților Apostoli, al 20 canon al Patrulea sinod ecumenic, al 17 canon sinodului Trulan, al 6 și 7 canon sinodului local din Antiohia, al 54 canon sinodului din Cartaghina.

2. – al 15 canon sfinților Apostoli, al 15 și 16 canon Primului sinod ecumenic, al 5 și 10 canon al Patrulea sinod ecumenic

3. – al 12, 13 și 32 canon sfinților Apostoli, al 5 canon Primului sinod ecumenic, al 6 canon sinodului din Antiohia, al 13 canon al sinodului din Sardica, al 11 canon al sinodului din Cartaghina precum și art. 17 regulelor penale ale BOS

4. – al 31 canon sfinților Apostoli, al 5 canon sinodului din Antiohia precum și art. 15 regulelor penale ale BOS

și cu aceste a creat vina pentru care mulțimea din menționate sfintele canoane precum și art. 17 regulelor penale ale BOS prevăd pedeapsa

CATERISIREA DIN TREAPTA PREOŢIEI

DOVEZI ACUZAŢIILOR

1. Boian Alexandrovici a fost primit la teologie în Beligrad, actul Ebr. 147 din 12 august 1992 cu binecuvântarea episcopului de Timoc. A înscris facultate de Teologie în Beligrad în anul scolar 1997/98. A aparut pe teritoriul eparhiei noastre ca preot în jumatatea anului 2005

2. Pe baza înștințării Prea Sfinției Sale Episcopului de Branicevo ne încunoaștem ca cel acuzat a oficiat slujbe și pe teritoriul lui fără știrea și binecuvântarea lui

3. Fiindcă cel acuzat nu s'a abținut de oficierea slujbelor în contra numeroaselor avertismente precum și prin actul Ebr. 496 din 14 noembrie 2006, este oprit de oficierea slujbelor prin actul Ebr. 503 din 24 noembrie 2006. Cu aceasta decizie oficial a fost înștințat și Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Dupa ce a fost oprit de oficierea slujbelor acuzatul a oficiat slujbe fără număr.

4. La măi multe locuri unde preotul competent, din cauza regulelor canonice, nu a putut să oficieze slujba a oficiat-o acuzatul. Așa la înmormântat pe unul nebotezat.

5. Din înștințarea în legatură cu acțiunile acuzatului la adunările politice și lucrarea neautorizată prin Eparhie, este evident că numitul bagă discordie și confuzie la populație vlahă și oameni de bunăcredință.

Explicarea dovezilor acuzației cu propunere

Pe baza numitelor dovez este clar că Boian Alexandrovici a fost cleric Eparhiei de Timoc, că a disprețuit pe competentul Episcop și fără aprobare și fără acord Bisericii noastre a fost hirotonit de câtre Episcop al Bisericii Ortodoxe Române. Ca presbiter a trăit și a oficiat slujbe pe teritoriul Eparhiei de Timoc în contra avertismentului competentului Episcop.

Că a încercat să organizeze parasinagoga pe baza etnofilatismului, pentru asta pe baza sfintelor canoane propun ca, pentru greutatea încălcărilor, Tribunalul Bisericesc Eparhiei Ortodoxe Sârbe de Timoc, ca tribunalul competent în acest proces, prin aplicarea sfintelor canoane precum și Regulelor penale ale BOS, acuzatului presbiter să pronunță pedeapsa

C A T E R I S I R E A D I N T R E A P T A P R E O Ţ I E I

Circumstanțe de ușurare pentru acuzatul nu am găsit pentru că numitul a rămas stăruitor în lucrarea sa necanonică, în contra scrisori părintești a Episcopului de Timoc și multor avertismente ca împotriva lui se va îcepe cu procesul la tribunalul bisericesc.

Procuroru bisericesc

Eparhiei deTimoc

Protoiereu stavrofor Borivoie Radoicici




Mie nu mi-e clar un lucru pe care Înaltele Fețe Bisericești Pravoslavnice Sârbe nu s-au grăbit să-l explice: CUM POȚI CATERISI PE CEL CE NU L-AI HIROTONIT?
SAU AȘA E LA BISERICILE MUSCĂLEȘTI?
Părintele Boian este PREOT ORTODOX ROMÂN, CE ȚINE DE BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ, nu de cea pravoslavnică sârbă!

Dar cum era vorba ceea? Cine a mai văzut cal verde și sârb cu minte?


Niciun comentariu:

"Pentru românii de aici, este clar că Serbia este patria lor. Totuşi, ţara de origine, care în sensul etnografic etnolingvistic spiritual şi istoric sintetizează existenţa şi moştenirea antropologică a românilor este România ca singura istorică VALAHIA. Lucrul acesta nu le convine multora incluzând şi anumiţi români. De altminteri când ne identificăm etnic, dacă este fizic sau duhovnic sau în ambele categorii."

Dragomir Draghici din BOR (Timocul "sarbesc" )


„Individul, pentru a putea fi un bun politician, trebuie să aibă un caracter puternic, de nezdruncinat, autoritate, să fie capabil de a spune ”nu”, de a contrazice, de a pune obstacole, de a provoca ura, căci asta este natura politicii. Cineva care caută cu orice preţ să câştige simpatia tuturor, să fie flatat, să evite coflictele, are încă multe de învăţat pentru a fi capabil de a conduce un partid politic cu pretenţii” — Zoran Đinđić (1 August 195212 Martie 2003) Prim Ministru al Serbiei intre 25 ianuarie 2001 - 12 martie 2003.

Stema TRIBALIEI

Stema TRIBALIEI

Timocenii din ZLOT la Vidin in 2000

Timocenii din ZLOT la Vidin in 2000